Forside/ Find svar/ Dagpenge/ Coronavirus
Forside/ .../ Coronavirus

På dagpenge? Få svar på dine Corona-spørgsmål

Der er mange spørgsmål, der kan presse sig på lige nu – her har vi forsøgt at samle svar på de oftest stillede spørgsmål, vi får fra medlemmer på dagpenge.

Denne side er opdateret den 1. juli 2020 kl.14.00Det skal du som dagpengemodtager

Hvordan skal jeg forholde mig til genåbningen som ledig?

De krav, der normalt er til dagpengemodtagere, gælder igen fra den 27. maj. Beskæftigelsesindsatsen har været suspenderet siden 12. marts, men de normale krav til ledige er nu igen gældende. 

Det betyder, at du igen skal:

  • Deltage i samtaler med os. Du får en indkaldelse fra os, når det er tid.
  • Logge din jobsøgning på Jobnet.
  • Følge din jobsøgningsaftale.

Du kan se mere om de forskellige ting, du skal som dagpengemodtager her.

Hvornår skal jeg igen til samtale med jer?

Fra den 27. maj er de lovpligtige samtaler igen obligatoriske. Dog har vi indtil videre valgt, at vi taler sammen over telefon. Vi sender dig en indkaldelse, når det er tid til, at vi skal tale sammen om din jobsøgning.

Skal jeg søge job?

Ja, det skal du.  De krav, der normalt er til dagpenge-modtagere, gælder igen fra den 27. maj. Det betyder, at du skal søge job som aftalt i din jobsøgningsaftale – og joblogge på Jobnet.  Har du endnu ikke lavet en jobsøgningsaftale med os, skal du stadig søge job og joblogge. Vi laver aftalen første gang, vi taler sammen – og din jobsøgningsaftale vil altid tage udgangspunkt i dig og har til formål at hjælpe dig hurtigt i arbejde igen.

Hjælpepakken til dagpengemodtagere

Hjælpepakken til dagpengemodtagere

Regeringens hjælpepakke til dagpengemodtagere betyder, at de dagpenge, du modtager i perioden 1. marts til 31. august 2020, ikke bruger af de to år, du har ret til dagpenge. Hvis du er ledig i hele perioden, vil du altså kunne få dagpenge op til seks måneder længere end normalt.

Det er det, der kaldes en ’’død’’ periode.

Min dagpengeperiode er næsten brugt op – hvad gør jeg?

De dagpenge, du modtager i perioden fra den 1. marts til den 31. august 2020, tæller ikke med i de to år, du har ret til dagpenge. Du får dermed ret til dagpenge i op til seks måneder længere end normalt.
Det er det, vi kalder en død periode.

Alle arbejdstimer (som lønmodtager eller selvstændig), du har i perioden fra den 1. marts til 31. august 2020, kan stadig bruges til at få en ny ret til dagpenge eller til at forlænge din nuværende ret.

Du skal være medlem af a-kassen i hele perioden frem til den 31. august 2020.

Jeg har ikke længere ret til dagpenge – hvad gør jeg?

Hvis du har brugt dine sidste dagpenge i tiden efter den 1. marts 2020 - og måske allerede har meldt dig ud af a-kassen, får du nu mulighed for at melde dig ind igen og få ret til dagpenge indtil den 31. august 2020.
 
Du skal være medlem af a-kassen i hele perioden, altså fra den 1. marts til og med den 31. august 2020.

Jeg har deltidsarbejde eller selvstændig bibeskæftigelse ved siden af mine dagpenge – er jeg også omfattet af regeringens hjælpepakke til dagpengemodtagere?

Ja, du er.  

De dagpenge, du modtager i perioden den 1. marts til og med den 31. august 2020 tæller hverken med i dine to år med ret til dagpenge eller i de 30 uger, hvor du har ret til supplerende dagpenge.  

Alle arbejdstimer (som lønmodtager eller selvstændig), du har i perioden fra den 1. marts til den 31. august 2020, kan stadig bruges til en ny ret til dagpenge eller til at forlænge din nuværende ret.

Bliver jeg trukket for karens i perioden den 1. marts til den 31. august 2020?

Nej. Regeringens hjælpepakke til dagpengemodtagere betyder, at dine dagpenge ikke bliver sat ned på grund af karens i perioden.
 
De arbejdstimer, du eventuelt har i perioden den 1. marts til 31. august 2020, bliver helt som normalt brugt til at undgå en ny karens, når a-kassen efter den 1. september 2020 igen beregner karens.

Skal jeg have g-dage, hvis jeg er hjemsendt eller i arbejdsfordeling?

Regeringens hjælpepakke til dagpengemodtagere betyder, at arbejdsgivere i perioden den 27. marts til 31. august 2020 slipper for at betale g-dage (Dine første to ledighedsdage). Om du skal have g-dage, afhænger af, hvornår du er blevet hjemsendt eller kommet i arbejdsfordeling.  

Se her, om du skal have g-dage:

Hvis du er hjemsendt eller i arbejdsfordeling før den 27. marts 2020Du skal i udgangspunktet have g-dage, hvis du har fået løn for 74 timer inden for fire uger op til din første ledighedsdag.  Det gælder også, selv om g-dagene ligger efter den 27. marts 2020.

Der er dog en række situationer, hvor du ikke skal have g-dage. Fx hvis du er syg, din arbejdsgiver er gået konkurs eller force majeure.

Læs mere om g-dage, hvad du skal gøre, hvis arbejdsgiver ikke udbetaler dem og hvornår du ikke skal have dem.
Hvis du er hjemsendt eller i arbejdsfordeling efter den 27. marts 2020Du skal ikke have g-dage.

Det gælder også, selv om g-dagene kommer til at lægge efter 1. september 2020.

Bliver jeg modregnet i mine dagpenge, når jeg får mine indefrosne feriepenge udbetalt?

Nej! 

Udbetalingen af dine indefrosne feriepenge vil ikke blive modregnet, hverken i dagpenge eller i efterløn.

Hvis du bliver syg

Hvad sker der med mine dagpenge, hvis jeg bliver ramt af Corona?

Bliver du syg af Corona, så skal du sygemelde dig på Jobnet.dk. Du vil få dagpenge de første 14 dage og derefter sygedagpenge. Det er kommunen, der står for sygedagpenge

Meld dig ledig

Jeg er blevet sagt op pga. Corona – hvordan melder jeg mig ledig?

Vi har samlet de forskellige ting, du skal gøre her.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.