Forside/ Find svar/ Ferie og barsel
Forside/ .../ Ferie og barsel

Find svar om ferie, fravær og barsel

Der skal være balance mellem dit arbejdsliv og dit privatliv - ellers kan det påvirke din arbejdslyst. Derfor er det vigtigt, at trække stikket engang i mellem og holde fri. Her kan du finde viden om bl.a ferie og barsel.

Oftest stillede spørgsmål om ferie, fravær og barsel

 • Hvordan får jeg udbetalt mine feriedagpenge?
  Du skal for det første holde ferie. Feriedagpenge kan ikke udbetales, hvis du ikke har holdt ferie. Dernæst skal du udfylde en ansøgning om feriedagpenge og sende den til os. Som medlem af os kan du søge om feriedagpenge på Mit Krifa.
 • Kan jeg få udbetalt/overført min ferie?
  Det klare udgangspunkt er, at du skal holde din ferie for at få udbetalt dine feriepenge. I visse tilfælde er det dog muligt at få udbetalt pengene, uden du skal holde ferie. Det kræver dog, at du har været forhindret i at holde ferie, fx pga. sygdom, barsel eller værnepligt.  Ring for yderligere rådgivning.
 • Har jeg feriefridage?
  Ifølge ferieloven har man som lønmodtager ret til fem ugers ferie. Ud over de fem ugers ferie har rigtig mange én ekstra uges ferie eller fem feriefridage.
  Modsat de første fem uger er det betalte fridage, man har i kraft af en aftale, eksempelvis i din kontrakt eller i en overenskomst, du er ansat under.
 • Hvad kan jeg få i barsel, og hvor meget barsel kan jeg få?
  Barselsloven giver ret til fravær for moderen i 4 uger før forventet fødsel og 14 uger, efter at barnet bliver født, mens faderen har ret til 2 ugers fædreorlov.
  Hertil kommer 32 ugers forældreorlov, der kan fordeles frit mellem forældrene.
 • Er grundlovsdag / 1. maj / 24. dec. og 31. dec. fridage?
  Som udgangspunkt nej. I mange overenskomster bliver dagene dog betragtet som halve fridage. Det er derfor et spørgsmål om, hvordan du er ansat. Vi ser gerne nærmere på det, hvis du sender din kontrakt til os.
Fik du ikke svar på dit spørgsmål?