Forside/ Find svar/ Opsigelse
Forside/ .../ Opsigelse

Find svar om opsigelse

Der kan opstå mange spørgsmål, når man bliver opsagt, eller selv ønsker at sige sit job op. Her har vi samlet viden og værktøjer, der kan hjælpe dig på vej.

Oftest stillede spørgsmål om opsigelse

 • Hvordan melder jeg mig ledig?
  Når du bliver ledig, er der mange ting at holde styr på. Vi har derfor lavet en guide til dig med de fire trin, du skal gennemføre for at melde dig ledig.
  Det er vigtigt, at du gennemfører trinnene senest på din første ledighedsdag.
 • Må min chef fyre mig?
  Arbejdsmarkedet i Danmark er indrettet med stor fleksibilitet. Arbejdsgiver har derfor ret vide beføjelser i forhold til opsigelser. Hvis du er funktionær eller ansat efter en overenskomst, skal en opsigelse være sagligt begrundet, hvilket skal vurderes konkret i det enkelte tilfælde. Ring for yderligere vejledning.
 • Kan jeg få dagpenge, hvis jeg selv siger op?
  Hvis du selv siger dit job op, får du i udgangspunktet en karantæne på 111 timer, der skal afvikles, inden vi kan udbetale dagpenge til dig. Du kan undgå karantænen, hvis du har en gyldig grund til at sige op. Det er os, der vurderer, om du har en gyldig grund. Vi anbefaler, at du kontakter os, inden du siger dit job op.
 • Har jeg ret til dagpenge?
  Du har ret til dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i mindst et år, opfylder beskæftigelseskravet på 1924 timer som fuldtidsforsikret og 1258 timer som deltidsforsikret, og dit arbejde har været udført på almindelige løn- og ansættelsesvilkår.
Fik du ikke svar på dit spørgsmål?